Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oamk Kulttuurialan yksikkö. Kulttuurialan osaajat tuottavat sisältöä perinteisiin ja uusiin medioihin. järjestävät tapahtumia ja esityksiä. toimivat kouluissa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oamk Kulttuurialan yksikkö. Kulttuurialan osaajat tuottavat sisältöä perinteisiin ja uusiin medioihin. järjestävät tapahtumia ja esityksiä. toimivat kouluissa."— Esityksen transkriptio:

1 Oamk Kulttuurialan yksikkö

2 Kulttuurialan osaajat tuottavat sisältöä perinteisiin ja uusiin medioihin. järjestävät tapahtumia ja esityksiä. toimivat kouluissa ja työpaikoilla sekä tanssi- ja konserttisaleissakin.

3 Kulttuurialan yksikkö Hakukohteet kevään 2015 yhteishaussa: –Musiikin tutkinto-ohjelma: Musiikkipedagogi (AMK), Muusikko (AMK), monimuotototeutus –Tanssinopettajan tutkinto-ohjelma: Tanssinopettaja (AMK), päivätoteutus –Viestinnän tutkinto-ohjelma: Medianomi (AMK), monimuotototeutus

4 Luovuuden ytimessä – Kulttuurialan yksikkö on nuorekas, näkyvä ja kuuluva osa Oulun ammattikorkeakoulua. Yksikkö on aloittanut toimintansa vuonna 1999. –Vuosittain tutkintoon johtavassa koulutuksessa on 95 aloituspaikkaa, joista n. 50 % viestinnän, 35 % musiikin (ml. kirkkomusiikin sv) ja 15 % tanssinopettajan koulutuksissa. –Läsnäolevia opiskelijoita syksyllä 2014 oli noin 500.

5 Asiantuntijoita kansainvälistyvään työelämään –Yksiköllä on alueellisesti tärkeä koulutustehtävä: se kouluttaa ainoana korkeakouluna Pohjois-Suomessa musiikkipedagogeja ja kirkkomuusikoita. –Tanssinopettajakoulutus on valtakunnallisesti merkittävää, sillä yksikkö kouluttaa ainoana Suomessa tanssinopettajia kansantanssin, paritanssin ja showtanssin osaamisalueissa. Lisäksi koulutusohjelmassa voi opiskella baletin opettajaksi. Tutkinto on Tanssinopettaja (AMK). –Viestinnän koulutuksesta valmistuu asiantuntijoita (journalismi ja visuaalinen suunnittelu) Pohjois-Suomen elinkeinoelämän tarpeisiin. Viestinnän osaston koulutus on keskeinen osa Oulun sisältö- ja media- alaa.

6 Yksikön yhteiset taiteelliset produktiot tarjoavat unohtumattomia kokemuksia ja käytännönläheisyyttä opintosisältöihin..

7 Esimerkkejä yhteisistä produktioista ja työelämäyhteyksistä viime vuosilta – Oopperat: Taikahuilu ja Spoon River – Musikaalit: Jesus Christ Superstar ja Viulunsoittaja katolla – Galant Illusium -taikaspektaakkeli – Tanssi- ja musiikkiteokset Looney Bin sekä nykytanssiteos Kara ja Oke – Musiikki- ja mainosvideot tilaustuotantoina artisteille ja yrityksille – Journalistiopiskelijoiden Vienetti-verkkolehti sekä nettiradiot Routa ja Kombo – Lyhytelokuvat: Dr Professor’s Thesis of Evil sekä The North – Tulokas -nettisarja – Underground Ark -tapahtuma – Rokkityttö & Rinsessa -sarjakuvakirja – Oulun Työväen Näyttämön nettisivut – Oulun tuomaa -monikameraprojisointi Uuden Oulun juhlavuodelle 2013

8 MUSIIKIN TUTKINTO- OHJELMA

9 Musiikin tutkinto-ohjelma Yhteishaussa keväällä 2015 yhteensä 35 aloituspaikkaa Musiikin tutkinto-ohjelma vastaa ainoana koko Pohjois- Suomen musiikkialan korkeakoulutuksesta. Sen vahvuuksia ovat erinomainen opetus, uudet, ajanmukaiset ja riittävät tilat, soittimet ja laitteet, aktiivinen konserttitoiminta ja vahva pohjoismainen ja eurooppalainen yhteistyö. Valintakokeet: 25.-29.5.2015

10 Musiikin tutkinto-ohjelma Opiskelija voi valita suuntautumisensa joko klassisen musiikin tai rytmimusiikin alalta tai yhdistellä niitä oman kiinnostuksensa tai vahvuuksiensa mukaisesti. Koulutuksen vahvuuksia ovat aktiivinen, opiskelijalähtöinen konserttitoiminta, kansallisten ja kansainvälisten hankkeiden mahdollistamat opintokokonaisuudet sekä uudet ja ajanmukaiset opetustilat. Musiikki- ja teoriaopintojen virtuaaliset toteutusmahdollisuudet lisäävät opintojen joustavuutta. Instrumenttiopettajan pedagogiset opinnot järjestetään omassa yksikössä.

11 Musiikkipedagogi (AMK), 240 opintopistettä; 4 vuotta Pääaineet: –Laulu, piano, kitara, orkesterisoittimet, urut –Musiikin laaja-alaiset opinnot –Pop/jazzmusiikki Musiikkipedagogi (AMK) -tutkinnon suorittaneet voivat toimia musiikin ammatillisen koulutuksen, taiteen perusopetuksen, vapaan sivistystyön ja muissa musiikkipedagogista asiantuntemusta vaativissa tehtävissä sekä muusikon tehtävissä.

12 Muusikko (AMK) Kirkkomusiikin suuntautumisvaihtoehto, 240 opintopistettä; 4 vuotta – Muusikko (AMK) –tutkinnon suorittaneet voivat toimia kanttorin tehtävissä evankelis-luterilaisen kirkon palveluksessa. –Koulutus painottuu kanttorin käytännön valmiuksiin: monipuoliseen instrumenttien hallintaan pääaineena joko urut, laulu tai kuoronjohto, liturgiseen musiikkiin ja kuorotoimintaan sekä seurakunnallisiin aineisiin.

13 TANSSINOPETTAJAN TUTKINTO- OHJELMA

14 Tanssinopettajan tutkinto-ohjelma –Yhteishaussa keväällä 2015, yhteensä 17 aloituspaikkaa –Haku keväällä 2015 baletin ja showtanssin suuntautumisvaihtoehtoihin –Tanssinopettajakoulutus on valtakunnallisesti merkittävä tanssikulttuurin kehittäjä ja vaikuttaja, koska se on ainoa korkeakoulu, jossa sosiaalinen tanssi, taidetanssi, populaaritanssi ja tanssiurheilu kohtaavat päivittäin – Valintakokeet: 26.-28.5.2015

15 Tanssinopettajakoulutus –Koulutuksessa perehdytään monipuolisesti tanssialaan, mikä luo perustan siirtyä joustavasti tanssin eri ammattitehtäviin. –Koulutukseen hakeutuneille on tyypillistä varhain aloitettu tanssialan harrastuneisuus. –Alan työtehtäviin kuuluvat mm. opetuksen suunnittelu, kasvatus, opetus ja ohjaus sekä esitys- ja kilpailutoimintaan liittyvät tehtävät.

16 Tanssinopettajan tutkinto-ohjelma –Tutkinnon suorittaneet voivat toimia taiteen perusopetusta ja tanssin harrastus- ja ammatillista koulutusta antavissa yksityisissä ja kunnallisissa oppilaitoksissa. –Koulutus mahdollistaa jatko-opiskelun mm. koreografin, tanssikriitikon, tanssin tutkimuksen ja taidekasvatuksen alueilla sekä antaa valmiuksia tanssialan yritystoimintaan. –Koulutuksessa painotetaan erityisesti tanssitaidon ja pedagogisten valmiuksien jatkuvaa kehittämistä ja elinikäisen oppimisen periaatteen sisäistämistä.

17 Tanssinopettaja (AMK) 240 opintopistettä, 4 vuotta HAKU KEVÄÄLLÄ 2015 – Baletin suuntautumisvaihtoehto – Showtanssin suuntautumisvaihtoehto EI HAKUA KEVÄÄLLÄ 2015 – Kansantanssin suuntautumisvaihtoehto – Paritanssin suuntautumisvaihtoehto

18 VIESTINNÄN TUTKINTO- OHJELMA

19 Viestinnän tutkinto-ohjelma Yhteishaussa keväällä 2015, yhteensä 43 aloituspaikkaa Oamkin viestintäalan koulutus on keskeinen osa Oulun sisältö- ja media-alaa Yhteistyö alueen yritysten ja organisaatioiden kanssa on aktiivista ja opiskelijat työllistyvät alueelle hyvin Tilat ja laitteet ovat ajanmukaiset Valintakokeet: 1. vaihe 18.5.2015 ja 2. vaihe 27.5.2015

20 Viestinnän tutkinto-ohjelma –Koulutuksessa korostuu yhteistoiminnallinen tekemällä oppiminen, jossa simuloidaan aitoja työympäristöjä, sekä tutkiva asenne ja luovuus. –Lisäksi painotetaan projektityöskentelyä, asiakaslähtöisyyttä, kansainvälisyyttä ja yrittäjyyttä.

21 Medianomi(AMK) 240 opintopistettä, 4 vuotta – Journalismin sv: moniosaaja, jolla on valmiudet toimia journalistisen sisällön tekijänä lehdissä, radiossa, televisiossa ja verkkoviestimissä. – Visuaalisen suunnittelun sv: medianomi, joka hallitsee visuaalisen suunnittelun ja toteutuksen erityisesti digitaalisessa ympäristössä sekä osaa mediaprojektien suunnittelun ja toteuttamisen. Mediaprojekteja ovat esimerkiksi audiovisuaaliset ja internetpohjaiset tuotannot.

22 Rohkeasti aito.

23 Yhteishenki on hyvä sekä opiskelijoiden että henkilöstön kesken. Kulttuurialan yksikön opiskelijoiden näkemyksiä opiskelupaikastaan keväällä 2012 Opintojen ohjaus nähdään tärkeäksi se tukee edistymistä, ja ohjausta saa tarvittaessa. Opinnot kehittävät työelämässä tarvittavia yhteistyötaitoja.

24 Avoin ammattikorkeakoulu –Avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa korkeakouluopintoja kaikille halukkaille koulutustaustasta riippumatta. Avoimessa ammatti- korkeakoulussa voi opiskella tutkintoon johtavien koulutus- ohjelmien opintojaksoja ilman tutkinnon suoritusoikeutta. –Avoimessa ammattikorkeakoulussa opintoja suorittaneet voivat hakea tietyille aloille tutkinto-opiskelijaksi ilman normaaliin opiskelijavalintaan osallistumista. Ammattikorkeakoulututkintoon hyväksiluettavissa olevia avoimen ammattikorkeakoulun opintoja tulee olla suoritettuna vähintään 60 op. –Katso lisätietoa http://www.oamk.fi/koulutus_ja_hakeminen/avoin/ http://www.oamk.fi/koulutus_ja_hakeminen/avoin/ –Yhteystiedot: avoin_amk@oamk.fi tai puh. 010 272 2795.

25 Lisätietoa yksiköstä ja koulutusohjelmista www.oamk.fi/kulttuuri Kulttuurialan yksikön tapahtumakalenteri www.oamk.fi/kulttuuri/tapahtumak alenteri Tietoa opintosisällöistä www.oamk.fi/opinto-opas www.oamk.fi/kulttuuri www.oamk.fi/kulttuuri/tapahtumak alenteri www.oamk.fi/opinto-opas

26


Lataa ppt "Oamk Kulttuurialan yksikkö. Kulttuurialan osaajat tuottavat sisältöä perinteisiin ja uusiin medioihin. järjestävät tapahtumia ja esityksiä. toimivat kouluissa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google