Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Katsaus synergiaryhmälle 14.12.2015 OPH.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Katsaus synergiaryhmälle 14.12.2015 OPH."— Esityksen transkriptio:

1 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Katsaus synergiaryhmälle 14.12.2015 OPH

2 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Rajapinnat ja niihin tulevat muutokset YTL uudistaa tutkintorekisteriään, minkä seurauksena YTL-integraatio on uusittava syksyn 2016 valintoihin mennessä Uudistuksessa pyritään huomioimaan jo myös TOR:n vaatimukset

3 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Avoimen korkeakouluopetuksen tarjonta Koulutustarjonnan tallennus ja sen näyttäminen Opintopolku.fi:ssä testattavana Tarjonnan tuontirajapinta pyritään saamaan testattavaksi tammikuussa 14.12. avointen korkeakoulujen Opintopolku-ryhmän tapaaminen, jossa käydään testihavainnot läpi ja tehdään käyttöliittymän tuotantoonsiirtopäätös

4 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakemuksen käsittelymaksu Korkeakouluhauissa on otettu käyttöön hakemuksen käsittelymaksu: 1.2.11. Opintopolun ulkopuolisilla lomakkeilla 2.1.12. Opintopolun lomakkeella 1.12. alkoi myös runsaasti ulkopuolisella lomakkeella tehtäviä hakuja Maksujen tilanne: 9.12. noin 640 maksanutta hakijaa. Maksajat yleisimmin Kiinasta, Intiasta, Yhdysvalloista, Pakistanista tai Nigeriasta.

5 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakemuksen käsittelymaksu Opintopolun hakulomakkeella Hakija aloittaa hakemuksen täyttämisen täyttämällä henkilötietonsa. 1.Sähköposti on pakollinen kaikille hakijoille. Hakija merkitsee pohjakoulutuksensa ”Koulutustausta”-vaiheeseen. 1.”Muualla kuin Suomessa suoritettu muu tutkinto, joka asianomaisessa maassa antaa hakukelpoisuuden korkeakouluun” ja ” Muualla kuin Suomessa suoritettu korkeakoulututkinto” laukaisevat maksuvelvollisuuspäättelyn. Muut koulutustaustat eivät aiheuta maksuvelvollisuutta, mutta voivat poistaa sen. 1.Esim. Suomessa suoritettu ylioppilastutkinto, IB-tutkinto.

6 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakemuksen käsittelymaksu Opintopolun hakulomakkeella Maksuvelvollisuuden päättely suoritetaan ”Hakutoiveet vaiheessa”. Opintopolku vertaa hakijan pohjakoulutuksia hakukohdekohtaisesti hakukelpoisuusvaatimuksiin. Jos hakija on merkinnyt hakukelpoisuuden antavan pohjakoulutuksen, jonka perusteella hän on maksuvelvollinen eikä yhtään sellaista hakukelpoisuuden antavaa pohjakoulutusta, joka vapauttaisi hänet maksuvelvollisuudesta -> Hakija on maksuvelvollinen ko. hakukohteen osalta. Voi olla tilanteita, jonka perusteella hakija on yhden hakutoiveensa perusteella maksuvelvollinen, mutta muiden osalta ei.

7 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakemuksen käsittelymaksu Opintopolun hakulomakkeella Hakija täyttää hakulomakkeen loppuun ja lähettää sen. Hakijan lähetettyä hakulomakkeen, informoidaan häntä Valmis- sivulla. Hakijan hakemus saa maksun tilan ”Odottaa maksua”. 17.9.2016Alatunnisteteksti7

8 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakemuksen käsittelymaksu Opintopolun hakulomakkeella Hakijan sähköpostiin lähetetään maksuohjeet ja maksulinkki. 1.Hakijan tulee käyttää linkkiä riippumatta siitä, onko hän maksanut maksun jo aiemmin vai ei. 2.Hakijalla on hakuajan loppuun asti aikaa maksaa maksu tai vähintään 10 päivää.

9 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakemuksen käsittelymaksu muulla kuin Opintopolun lomakkeella Opintopolun hakulomakkeella Muuta kuin opintopolun lomaketta käytettäessä hakulomakkeelle edetään ”maksumuurin” kautta. Kaikki hakijat riippumatta siitä, ovatko he maksuvelvollisia vai eivät, kulkevat maksumuurin läpi. Hakija aloittaa hakemisen kirjautumalla maksumuurille.

10 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakemuksen käsittelymaksu muulla kuin Opintopolun lomakkeella Opintopolun hakulomakkeella Hakija täyttää välttämättömät henkilötiedot maksumuurille. 1.Nimi, hetu tai syntymäaika, sukupuoli, äidinkieli, kansalaisuus Henkilötietojen jälkeen hakijalta kysytään yhtä pohjakoulutusta, jonka perusteella maksuvelvollisuuden päättely tehdään. 1.Hakija voi antaa lisää koulutuksia korkeakoulun lomakkeella.

11 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakemuksen käsittelymaksu muulla kuin Opintopolun lomakkeella Opintopolun hakulomakkeella Maksuvelvollinen hakija, joka ei ole maksanut hakemuksen käsittelymaksua ohjataan maksamaan. Jos hakija ei ole maksuvelvollinen tai hän on jo maksanut maksun, pääsee hän siirtymään suoraan korkeakoulun lomakkeelle.

12 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakemuksen käsittelymaksu Opintopolun hakulomakkeella: hakemusten käsittely Maksuajan jälkeen ne hakemukset, jotka ovat tilassa ”Ei maksanut” passivoidaan. 1.Tämän tekee OPH. Niistä hakemuksista, joissa vain osa hakukohteista aiheuttaa maksuvelvollisuuden, poistetaan maksuvelvollisuuden aiheuttavat hakukohteet. 1.Muiden hakukohteiden osalta hakemusta voi käsitellä normaalisti.


Lataa ppt "Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Katsaus synergiaryhmälle 14.12.2015 OPH."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google